MELDGAARD PET A/S

Foder

Cavalor® topkvalitets hestefoder

Cavalor® har produceret topkvalitets hestefoder i mange år. Hos Meldgaardpet finder du et stort og varieret sortiment indenfor foder til heste af alle slags. Cavalor® hestefoder er udviklet i samarbejde med Versele-Laga og har et sortiment der passer til alle heste. Cavalor® har et sortiment lige fra ungheste, konkurrence heste eller heste med særlige behov.

OPTI GROWTH: Optimalt kalcium og fosfor indhold for en afbalanceret vækst.

Den rigtige kalcium/fosfor ration er afgørende for en korrekt knoglevækst og udvikling. Ved at tilbyde en optimalt kalcium/fosfor ration, garanterer OPTI GROWTH sunde knogler og optimal tilgængelighed af organisk bundet kobber, zink og mangan for sunde led, sener og knogler.

 

ARTI PRO: Organisk bundede sporeelementer for optimal understøttelse af leddene.

ARTI PRO er et unikt supplement med optimalt indhold af organisk bundet kobber, zink og mangan. Disse mikronæringsstoffer sikre at led, sener, brusk og skelet får mere støtte end de ville få fra andre almindelige vedligeholdelses produkter. Stort indhold af kobber, zink og mangan er specielt gavnlige for unge hurtigt voksende heste, senior heste, sportsheste, hopper i fol og diegivende hopper.

 

FLORASTIMUL: Sunde præbiotikum supplementer for en sund tarmflora.

FLORASTIMUL er et præbiotikum supplement som kun kan bruges af ”gode” bakterier” for at stimulere bakterievækst og udvikling. Desuden forebygger det vedhæftning af bakterier på tarmvæggene og en vedvarende vækst af patogene bakterier. FLORASTIMUL sikrer en sund tarmflora, som gør hesten mindre modtagelig mod gastrointestinale forstyrrelser.

 

MUSCLE PLUS: Muskelceller sundhed.

MUSCLE PLUS sørger for et højt niveau af vitamin E og selen. Vitamin E virker som et biologisk antioxidant. Det forbedrer sportslige præstationer, beskytter de røde blodceller (ilttransport) og har en gunstig virkning på den metaboliske kapacitet af musklerne, hvorved rekonvalens tiden forkortes. Selen har en økonomiserende virkning på vitamin E, som sørger for at beskytte et bredt antal af forskellige celler (muskelceller, immunsystem celler, blodlegemer m.m.)

 

OMEGA 3 PLUS: Generel sundhed og immunitet..

Ud over at fremme en skinnende og sund pels, giver omega 3 fedtsyrer et stort antalsunde effekter. Denne unikke fedtsyresammensætning understøtter den generelle sundhed, immunitet og tilstand.

 

MEGA ELECTROLYTE: Essentielle mineraler – elektrolyt støtte.

Elektrolytter er mineraler (natrium, klor, kalium, fosfor, sulfater og bicarbonater) som spiller en nøglerolle i hestens krop, ved kontrol og regulering af vand, vandbalancen og syreniveauet i kroppen. Elektrolytter skal erstattes efter anstrengelser. En daglig supplering af elektrolytter er afgørende, da kroppen knap nok er i stand til at opbygge dets egne elektrolyt reserver. MEGA ELECTROLYTE konceptet er en fast garanti for, at din hest vil få den nøjagtige mængde af elektrolytter, som kræves af kroppen dagligt.

 

YEAST PLUS: Aktiv levende gær kultur for en god fordøjelse.

Mange heste fodres med betydelige mængder foderkoncentrater. Sportsheste er kun én kategori, efter hopper i fol og diegivende hopper. Den almene indtagelse af foderkoncentrater skaber et øget behov for opretholdelse af et sundt fordøjelsessystem og fremme en god fordøjelse.
Aktiv levende gær kulturer er i stand til at stimulere bakterier i tyktarmen, til at forbruge mælkesyre som hjælper med at reducere dannelsen af patogene bakterier (specielt streptokokker). Denne proces forhindrer forsuring i at opstå (et fald i pH værdien), og tillader mikroflora til at blomstre under optimale betingelser. YEAST PLUS fremmer et optimalt udbytte af foderets næringsværdier og hjælper med at reducere risikoen for kolik.

 

FIBER PLUS: Råfibre – motoren i tarmene.

Råfibre er uundværlige for tarmene. Råfibre giver energien, som er indeholdt i næringen, mulighed for gradvis frigivelse. Sundhedsstøttende tarm bakterier i de store tarme, omdanner råfibre til flygtige fedtsyrer, som virker som en energikilde for kroppen. Råfibrene i FIBER PLUS stammer fra høj kvalitet kilder som lucerne stængler, spelt, hørfibre m.v. Råfibre stimulerer produktionen af vitamin B i den store tarm.

 

PRO ENERGY: Stabil forsyning af energi til alle former for ridning.

PRO ENERGY er designet til at give et optimalt energiniveau i form af gode fedt og kulhydrater. Desto længere en anstrengelse varer, desto mere flytter anaerobisk sig til at blive en aerobisk indsats. Den energi en hest bruger under træning, anvendes på en række forskellige måder. Fedtsyrer omdannes til energi under anstrengelser. Fedt er en velkendt kilde af fedtsyrer og den mest koncentrerede kilde af energi som findes i enhver diæt, men kan kun bruges under aerobic anstrengelser. Kulhydrater giver glukose til muskelsammentrækning og glykogen lagring. Glykogen lagres i musklerne og kan bruges under aerobisk og anaerobiske anstrengelser.

 

AIR FORCE: Fremmer en ordentlig vejrtrækning og hjælper med at frigøre luftvejene.

Den unikke sammensætning af urter, mynte, timian og hvidløg i AIR FORCE, giver et god vejrtrækning, fordøjelse og forbedre kroppens naturlige modstand, når bronkierne åbnes og forbedrer ilttilførslen til lungerne. Hvidløg giver en naturlig beskyttelse mod tarmparasitter og understøtter den generelle sundhed da det er en værdifuld kilde til allicin (hvidløg ekstrakt). Allicin eliminerer skadelige bakterier på en naturlig måde.

 

SKIN CARE: Garanteret lavt proteinindhold med gavnlige urter for en sund og skinnende pels.

En hestes pels kan sige en masse om dens sundhed. En mat eller dårlig pels virker som indikator for potentielle problemer. Nogle heste kan have en sund pels, men kan lide af en række hudproblemer som følge af en allergisk reaktion. De mest almindelige hudproblemer ses ofte på manen og halen og kan skyldes eksem, sommereksem og almindeligt vedvarende kløen. Dette skyldes ofte overfodring og rationer med for meget protein og stivelse. SKIN CARE er et garanteret lavt proteinindholdsfoder. SKIN CARE foder er fremstillet med en gavnlig urteblanding baseret på vegetabilske råmaterialer, som hurtigt fjerner giftstofferne i kroppen, så den kan genoprette sin naturlige balance. Denne renselsesproces har en effektiv helbredende virkning på huden og pelsen.

 

WEIGHT CONTROL: Lavt indhold af sukker og stivelse for en målrettet vægtkontrol.

Undersøgelser har vist, at ikke mindre end 57% af hestene er overvægtige. Overvægt hos heste skyldes ofte manglende motion og en for rig kost. I det lange løb er en stigning i vægt ofte forbundet med insulinresistens, bedre kendt som diabetes. Heste skal have en afbalanceret diæt som kan forsyne dem med tilstrækkelig energi på daglig basis med et lavt indhold af sukker og stivelse. WEIGHT CONTROL garanterer et lavt indhold af sukker og stivelse uden at gå på kompromis med de vigtige vitaminer og mineraler.

 

DIGEST CONTROL: Fremmer en ordentlig fordøjelse og forbedrer foderoptagelsen..

DIGEST KONTROL: Refererer til den aktive bestanddel der forøger foderoptagelsen og fremmer fordøjelsen. DIGEST KONTROL arbejder for at øge spytsekretion og stimulerer aktiviteten i fordøjelsesorganerne, såsom bugspytkirtel og lever. De særlige aktive ingredienser i DIGEST KONTROL hjælper>med at forbedre hormonelle og kemostatisk-regulerende mekanismer ved foderoptagelse gennem næringsstofoptagelse og tilgængelighed.